A múlt héten volt szerencsém megnézni a Felhő atlasz CA_1920x1200_0(Cloud atlas) című filmet, és mondhatom tényleg sokat tanulhattam belőle. A film elég spirituális témájú, és rengeteg helyszín és életkor van benne, nem is beszélve a film hosszáról (164 perc), szóval csak akkor kezdj neki a megnézésnek, ha a gyerekek tuti nem fognak bezavarni, nem mosogatás mellett akarsz „megnézni” egy filmet a laptopodon, hogy elüsd az időt, egy szóval egy nyugodt pihenésre szánt délutánon kezdj bele csak.

Párom megpróbálta a szokásos módon megnézni a telefonján utazás közben, de mivel folyton megzavarták, fél óra után feladta, hogy ez egy szar film, mikor rákérdeztem miért, fogalma sem volt róla. Nekem volt szerencsém egy napra kikapcsolódni a gyerekek nélkül, és neki láttam a filmnek. Az első 5 perc után újraindítottam: kikapcsoltam a facebookot, skypet, kiléptem minden keresésből és levél olvasásból, és teljes csendben és nyugalomban nekiálltam ismét a filmnek. Ugyanis az átlagos semmi mondanivaló filmekkel ellentétben, az első 5 percben elvesztettem a fonalat multifunkcionálisan… 🙂 A végeredmény az lett, hogy egy fantasztikus közel három órában volt részem. Olyannyira belefeledkeztem, hogy elfelejtettem inni, még az sem jutott eszembe, hogy rágcsáljak film nézés és hallgatás közben. Ennek egy mozi személyzete biztos nem örült volna! 😀

A film egyik fő mondanivalója, hogy az adott életünkben elkövetett tettek és döntések azok, amik kihatással vannak a következő életünkre. Amennyiben tetteink mások ellen irányulnak, úgy következő életünkben is van lehetőségünk választásra, de akkor az előzmények függvényében mi lehetünk az üldözőből az üldözöttek, ahogy Tom Hanks lélekútja mutatja. A történetben ő járja be a legnagyobb szélsőségeket, ahogy az ábra is mutatja. Ha viszont mindig segítünk másokon, egyre feljebb ível a tudatosságunk, és alapból jobb „helyzetben”, találjuk magunkat.

A másik mondanivalója számomra, hogy a döntés a kezünkben van. Nekünk kell meghozni az adott szituációkra a döntéseinket. Ezzel befolyásolni tudjuk életünket bármilyen irányba.

A harmadik legfontsabb mondanivalója, hogy egyformák vagyunk. Teljesen mindegy, hogy milyen vér csörgedezik ereinkben, milyen színű a bőrünk, emberek vagy csak klónok vagyunk (figyelem, a film egyik központi eleme 2144-ben játszódik, Neo Soul-ban!), akkor is egyformán lélekből és testből állunk.

Akik ebben a munkában résztvettek fantasztikus kihívás előtt álltak, és csodálatos tapasztalattal él élménnyel lettek gazdagabbak. A smink- és maszkmesterek dolga kiemelkedő volt ebben a filmben. A történet 1849-2321 közötti időszakot öleli fel, kiemelve belőle néhány fontosabb állomást, amint azt a csatolt képen is láthatjátok. Ez a kép a főbb szereplők különböző bűn szintjüket és életüket mutatja be, innen volt a legkönnyebb összeszednem a sminkeket egy képre. A következő bejegyzéseimben egy-egy korszaknak fogom bemutatni a smink- és maszkmesterek munkáit.

cloudatlas

Ha közel áll hozzád a spriritualitás és karma, az életút, a lélek, a tudatosság, akkor feltétel nélkül meg kell nézned. A képeket a hivatalos oldalakról töltöttem le. Itt és itt megnézheted. Csatlakozz a facebook oldalhoz, ha szeretnéd megkapni az újabb bejyegyzéseimről az értesítést –> az oldalsávban.