Ma egy könnyed nappali sminket hoztam nektek, melyet munkahelyre is viselhettek. A teljesen natúr sminktől eltérő, de még mindig visszafogott, business classba tartozó smink.

Bemutatom lépésről lépésre az elkészítését. Tökéletes választás, ha éppen egy fontos meeting van, sokkal magabiztosabb leszel.

Az első és legfontosabb az arc megfelelő tisztítása. Egy könnyed, gyors arctisztítás ébredés után akár hideg vízzel is fantasztikus vitalizáló hatással bír. Ezután jöhet egy jó minőségű, méreganyagoktól mentes alapozó, mely beleolvad a bőröd színébe. Nagyon fontosnak tartom a méreganyagok kizárását az életünkből,  ezért én mindenképpen javaslom a bio alapozó használatát, hiszen egész nap érintkezik a bőröddel. Nyáron nem árt egy kis fényvédelem, amit alapból tartlmazhat az alapozó. Ezt fixálandó vékony porpúdert teszünk fel.

Jöhetnek a szemek. 🙂

A hajszínnek megfelelő színű barnás árnyalatú porral, vagy ceruzával nagyon enyhén kiemeljük a szemöldökünk ívét, ha kell korrigálunk a hiányos részeken.
Először a belső szemzugtól indulva egy világos, natúr színt teszünk fel, egy picit a szemöldök alá is. Ezután jöhet egy fekete szemceruzával egy vékony csík a a szempillatövébe, amit elsatírozunk kissé.

A külső szemzugból indulva egy sötétebb árnyalattal (szürkés, barnás esetleg színtípustól függően, de nagyon halványan feketét is lehet használni, csak akkor előtte a teljes szemhéjra kerüljön fel a világos színből).  A külső szemzugból a belső szemzug felé füstösen besatírozzuk, egy kicsit a lebegővonalon is. Kihúzzuk egy vékony satírozással  a szemünk alját is, úgy  3/4 részéig kívülről. Jöhet egy vékony spirálozás, egy szájfény és a pirosító az arcsontra.

Már indulhatsz is munkába. Az egész kb 15-20 percet vesz igénybe.

_DSC4752