Elég sokat filóztam, mielőtt belevágtam volna az arcfestésbe. Úgy gondoltam, egy sminkes sminkben legyen tökéletes. Képezze magát tovább folyamatosan, hiszen változnak a trendek, meDSC00646gújulnak az eszközök, anyagok, amiket használ és ezekben folyamatosan képben kell lennie. Ez rendben  is van. Viszont a hétvégén volt alkalmam kipróbálni magamat, mint arcfestő. Bőven van még hova fejlődnöm, de hihetetlen módon élveztem. Ez valami más, ez valami új volt! És nagyon boldoggá tett, hogy ahány gyerek volt, annyi arcfestést kért! Miért kéne akkor egyformán sminkelnünk, egyforma ékszereket hordani?

A hétköznapi életben a nők két részre szakadnak: az egyik véglet sosem sminkeli magát, a másik ki sem mozdul a lakásból smink nélkül.

Többnyire fogalma sincs, mi állna neki jól, így nem is nagyon próbálkozik. Talán az esküvőre készíttet egy alkalmi sminket, de utána sem sminkeli magát. A másik véglet ki sem lép az utcára smink nélkül (ilyenkor gyakran bohócot is csinál magából, ha csak nem járt valamilyen stílus tanácsadáson, ahol megtanították legalább az alapokra), ő hite szerint pontosan tudja, milyen smink áll neki jól, de ők is tudnak mindig újat tanulni. Főleg akkor, amikor rájönnek, hogy allergiásak lettek bizonyos smink alapanyagokra, termékekre…

Én a két véglet között vagyok. Szokták is kérdezni, sminkes vagy? Akkor miért nem sminkeled ki magad mindennap? Tudod, a cipész cipője effektus…. Imádok sminkelni, de van, hogy nem jut rá időm, vagy a gyerekekkel vagyok elfoglalva és azért nem sminkelek, de ha dolgozni megyek, vagy elmegyünk valahova párommal kicsit kettesben, akár csak sétára is, akkor tuti sminkelem magam.

Tulajdonképpen egyik csoport sem jobb, vagy különb a másiknál. Bennem hatalmas a vágy, hogy változtassak. Az ékszereket nagyon szeretem, de nyáron zavar, hogy nem tudok szép egységes színt kapni miattuk. Meg egy idő után megunom, hogy ugyanazokat az ékszereket vegyem fel. Az ékszerkészítést meg meghagyom az ehhez tehetséget mutatóknak, nekik biztosan lesz mindig egy csodás újabb darabjuk! 🙂

 

Viszont miért kéne, hogy csak sminkeljek az alkalmakra? Miért nem lehet minden ruhához, minden alkalomra egyedi ékszerem? A festéssel ez is megoldható, egy ruha, de olyan különlegességgel, amit sosem viselsz még egyszer, mint egy igazi királynő! Szerintem nagyon szép sablonokat is lehet venni, így akár saját magadnak is elkészítheted. A héten több alkalmam is lesz, azt hiszem ki is próbálom végre ezt a vágyamat is. Be is számolok a végeredményekről.

 

704432_304962426287966_1866800559_o A képet innen töltötem le.