Nyár van, az esküvőszezon mekkája. Mindenki ilyenkor akar esküvőt tartani, hiszen most van meleg, a virágokból is most van a legnagyobb választék és persze a divatos esküvői ruhákat is így tervezik. Nagy hagyománya lett a DIY – do it yourself – azaz a csináld magadnak mozgalomnak, hát most besegítek ebbe én is.
Egy esküvő rengeteg költséget ver a párokra és a szülőkre, ha valaki támogatni akarná őket, így miért ne spóroljunk azon, amin lehet. Térjünk is rá a pontokra.

1. Ne sminkeld ki magad!

Nyilván egy teljesen naturális esküvőt tervezel, ha mindent te szeretnél egyedül megvalósítani. Akkor ne sminkeld ki magad! Ne aggódj, majd a fotósotok, vagy a barát, ha ért hozzá képmanipulációval eltűnteti a fáradtságtól duzzadt szemedet, hiszen hajnali 3-kor még az asztaldíszeket kötötted, és ezért a délutáni napon le is égtél. Az idegeskedéstől kijött pattanásokról ne is beszéljünk, hiszen az mindenkivel előfordulhat! 🙂 Az tuti, hogy felejthetetlen pillanatokat fogtok átélni! 🙂

2. Te sminkeled ki magad.

Rendszeresen sminkeled magad, és már az újságokból is kinézted a sminket, amit viselni szeretnél. Milyen jó, hogy pontosan ismered a színeidet, azt is, hogy a kinézett smink pontosan illik az arc és szemformádhoz. Persze lehet, hogy mégsem. Ez esetben úgy fogsz kinézni, mint egy félresikerült pandamaci. Az hagyján, hogy egyáltalán nem illik a smink Hozzád és az egész esküvői hangulathoz, de nyilván te is tudod pontosan hogy fog viselkedni a sminked a tűző napon és a fotósok előtt. Ha mégsem tudod, akkor elmondom: ezen a napon tuti, hogy sírni fogsz. Akkor is, ha egyébként jégkirálynőnek hívnak a hátad mögött, mondván, hogy te sosem sírsz. Ezt teszi a könnyező násznép látványa. Nyilván azzal is tisztában vagy, hogy a 40 fokos meleg egy abroncsos, esküvői ruhában legalább 50 fok, és hogy tuti izzadni fogsz. Igen a homlokod is. A ruha alattról most nem is beszélek….

3. Kérd meg egy barátnődet, hogy sminkeljen ki.

Ez tök jó kérés, ha az illető sminkes, és ezt adja neked nászajándékba. Amennyiben mégsem, fennáll még az a veszély is, hogy a saját magához válogatott cuccokból fog kisminkelni téged, aminek aztán lehet, tényleg semmi köze nem lesz a színeidhez. És akkor még nem beszéltünk ismételten a melegről, sírásról, és a fotósról sem, hiszen azzal is nyilván tisztában van, hogy egy fotón hogy fog viselkedni a sminked.

4. Kérj meg mindenkit, hogy ne fotózzanak!

Ha nem fotóz senki és fotóst sem bérelsz, senki nem látja, ahogy örömködés helyett 10 percenként a mosdóba rohangálsz az elkenődött sminkedet kiigazítani. Reméljük, nem a bérelt kesztyűs kezeddel jut eszedbe a szemedhez nyúlni, a fekete spirálhoz…

5. Végezz el egy profi sminkes tanfolyamot minimum 200 000 ft-ért.

Legalább 4 hónappal előtte kezdd el a tanfolyamot, mert jó esetben csak az utolsó modul órán tanulsz esküvői sminket, de mivel végig modellen fogsz dolgozni, ezért rengeteget gyakorolsz ugyebár magadon is. Természetesen meg kell venned a sminkeléshez szükséges termékeket is, minimum 50- 60 000 ft értékben, hiszen már pontosan tudod, hogy ahhoz, hogy vízállóvá tedd a sminkedet, speciális termékek kellenek, amiknek darabja 5-15 000 ft között van, az ecsetekről már ne is beszéljünk, és akkor csak vettél egy alapszetett magadnak, amit az esküvőre fel tudsz használni.

Ha ezek után véletlenül úgy gondolod, csak azért sem mondasz le a nyári esküvődön a sminkesről, és még garanciát is szeretnél kapni, hogy a 100%-ban biosmink termékekkel készült sminked az esküvő után sem okoz bőrproblémát, mert nem tömíti el a pórusaidat, amit a kozmetikus olyan gyönyörűen rendbe tett, akkor feltétlenül keress meg! 🙂

elotte-utana