Biosminkesként életem megkeserítője. Éveken keresztül folyamatosan kínlódtam, hogy tök szépen kisminkeltem magam, majd felkerült a spirál ééés… Egyből folyt a Niagara, naná, hogy folyamatosan elkentem a sminkemet, innentől kezdve egyből helytálló volt az amerikai szappanopera, hogy 20 percenként jártam a mosdóba és tettem vissza a sminket. Semmi gond, megkaptam a kiképzést a reklámokból, beton kemény, sziklaszilárdan tartós vízálló spirálokat kezdtem el venni magamnak. Bárhol megjelent egy újabb vízálló spirál, rohantam kipróbálni, de persze a könnyek, az állandó sírás megmaradt.

A Hiba az Ön készülékében van. Mondja a reklám, miközben pontosan fordítva történik a kérdés. A Te szervezeted TÖKÉLETES. Csak azok a fránya vegyi anyagok, testidegen anyagok… Nem Te tehetsz róla, hogy a szemed szól: „Hé ember, nem látod, hogy szenvedek?! Változtass már végre!”

Aloe Vera SzempillaspirálHiába foglalkoztam már évek óta az összetevőkkel és a mérgező anyagok kiiktatásával, még a natúrnak hirdetett A…..e márkáéra is (hú, és hogy csípett is) allergiás voltam. Nem az számít, hogy mit mondanak róla, hanem hogy mi van benne. A jó és a profi termék ott kezdődik, ha azt mondod el, ami TÉNYLEG igaz. Lassan egy éve Zuii-val sminkeltem magamat is, de nekem kellett a könny, a sírás, a tönkrement smink, a csípés, mert csak a vízálló spirál a döfi. Aztán egyszer csak elegem lett, és kivágtam a kukába a régit, hogy ha már mindenem bio, akkor a spirálom is az legyen, legalább egészséges fekete csík legyen az arcomon. Hoppá! Az első sminkelésemkor rögtön kiderült, hogy megszűnt az irritáció, az allergia, nem folyt le a szemem, és egyből tartós maradt a sminkem is!

Mi is történik valójában? A vízálló spirálok szilikont is tartalmaznak, (ami ugye teljesen természetes, haha…), ami viszont nem kicsit allergizál: gyakorlatilag egy lakkról beszélünk. Az egyéb kőolajszármazékokról ne is beszéljünk, amik súlyosan károsak, mint mondjuk a petrolatum és társai.

Mi a szilikon: Dimethicone (dimetil-polisziloxán, Siliconöl, szilikonolaj)

Funkció: rétegképző szilikon

Megjegyzés: A rétegképzők maguk alá temetnek más anyagokat (például a termék egyéb összetevőit). Azáltal, hogy nem engedik a bőrt lélegezni, súlyosbíthatják az izzadság, vagy más anyagok által kiváltott irritációt.

Felhasznált irodalom: Material Safety Sheet, MSDS)

Ezzel szemben mit tartalmaz a ZAO spirálja, ami nem okozott végre allergiát, és irritációt nálam? Ez egy különleges növényi összetevőket tartalmazó, – kőolajszármazékoktól mentes szempillaspirál, ami ápol és dúsít. Az egyetlen hibája, hogy kenődik, viszont ezt ki tudod küszöbölni így:spiral_hasznalata

Száz szónak is egy a vége, nem veled van a baj, hanem a méreganyagoktól hemzsegő sminkekkel, amik tönkreteszik a bőröd, allergiát okoznak, ráncosodsz tőlük, pattanásos leszel, és számtalan további allergiás reakciót váltanak ki, amit egy következő cikkben fogok elmesélni nektek. Innentől kezdve javítva a cikkem első mondata: Biosminkesként életem megkeserítője VOLT.

Ingredients (INCI/CTFA): PHYLLOSTACHYS NIGRA EXTRACT*, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE*, KAOLIN, GLYCERYL ROSINATE, ACACIA SENEGAL GUM, CETEARYL ALCOHOL, GLYCERYL STEARATE, PULLULAN, SUCROSE PALMITATE, PARFUM (FRAGRANCE), SODIUM STEAROYL LACTYLATE, GALACTOARABINAN, POTASSIUM PALMITOYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, AQUA (WATER), TOCOPHEROL, BAMBUSA ARUNDINACEA STEM POWDER, GLYCERIN, XANTHAN GUM, SILICA, CI 77820 (SILVER). MAY CONTAIN +/-: CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77007 (ULTRAMARINES), CI 77742 (MANGANESE VIOLET).
*: ingredients from organic farming ** made using organic ingredients.

Természetes összetevők százalékos aránya: 100% Organikus összetevők százalékos aránya: 42% minimum