Az élet folyton figyelmeztet, próbára tesz, megnézni még meddig bírod, mielőtt beengeded a változást a mindennapjaidba. Te mennyire figyelsz fel a jelekre? Észre veszed a legapróbb rezdüléseket, vagy már csak csak az egyértelmű figyelmeztetésekre van antennád?

Mi történik akkor, ha egy problémáról nem akarsz tudomást venni?

Az élet megtapos. Nem figyeltél oda a finom jelekre, nem reagáltál a figyelmeztetésekre, épp itt van az ideje, hogy valami olyat kapj, ami mellett már nem tudsz elmenni.

Éppen így van ez a bio életmóddal és szemlélettel is. Először csak apró figyelmeztetéseket kapsz a testedtől. Kiszárad a felső hámréteged. Mit teszel? Veszel valami testápolót, mert az összes reklámban azt  látod, ez a megoldás. De a probléma ott marad: pl.: kevés tiszta vizet fogyasztasz, a sejtjeid nem képesek elegendőt magukba zárni, kiszáradnak. A bőröd tovább szárad, nem érted mi lehet a gond. Lecseréled a tusfürdődet is valami hiper-szuper hidratálósra, és bőszen kenegeted magad továbbra is a testápolóval.

ID-10031174Csak hogy, mint a vízbe dobott kavics, először pici köröket ír le, majd utána egyre nagyobbakat. Most már nem csak az a probléma, hogy nem iszol eleget, most már megakadályozod, hogy a sejtjeid oxigénhez jussanak, hogy a természetes sejtcsere bekövetkezzen, filmréteget hoztál létre rajta. Egyre több a problémád, megjelennek a kipirosodások, a káros anyagok felszívódnak a sejtekbe. Eljut az egész testedbe lassanként. Megjelennek az arcodon a miteszerek, zsírosodik a bőröd, pattanásaid lesznek, és egyre gyakrabban fáj a fejed, vagy gyakrabban leszel beteg.

Bőszen vásárolod az egyre újabb és újabb reklámozott termékeket, az egyre több és újabb problémákra. Most már egy szimpla fejfájásra vagy náthára rohansz a gyógyszertárba, valamilyen „gyógy”szerért. Itt már újabb kavicsokat dobtál az előző mellé, újabb koncentrikus köröket kezdtél el bejárni. Hiszen minden „gyógy”szer mellékhatások tekintetében már csak a papíron felsorolt része is kiakasztó és borzasztó.ID-10072152

Mikor lesz elég? Mikor figyelsz már arra, amit eddig a környezeted rosszindulatának tudtál be? Hiszen a jeleket folyamatosan kapod. Igen tudom, hogy baromi nagy a generált háttérzaj. Ez csak arra van, hogy ne Saját magadra,  ne a lelkedre figyelj, hanem az egódra. Ami könnyen megvezethet Téged és meg is teszi!

A képek a FreeDigitalPhotos oldalról vannak.