GYÍK – avagy gyakran ismételt kérdések hűllőként 😉

Gyakran találkozom olyan kérdésekkel a biosminkekkel kapcsolatban, melyek korábbi termékek használatánál felmerült tapasztalatok, amik negatív hatással voltak az érzésre, érzékelésre. Összegyűjtöttem egy csokor felmerült kérdést, hogy eloszlassam a félelmeket az általam ajánlott termékekkel kapcsolatban. Olvasd tovább, ha nem kapsz választ a kérdésedre, tedd fel a bejegyzés alatt kérlek. 

 

Szívesen kipróbálnám a sminkeket, mielőtt vásárolok, mert nem tudom megállapítani a színeimet a webshop fotóiból. Van rá lehetőségem?

Természetesen. Havonta egy alkalommal tartok egy sminktesztelős napot, ahol ráadásul színtípus meghatározást adok ajándékba 2000 Ft értékben. Ezt a programomat itt találod, itt tudsz bejelentkezni rá: http://arcszinter.hu/termek/oko-delutan-sminkteszteles/

A drogériákban kapható natúr sminkeket már próbáltam, viszont sok esetben azt éreztem, hogy vakolatot kenek magamra, még sem látszik. Ezek a biosminkek is ilyenek? 

Nem. Az általam forgalmazott termékeknek a teljesen tiszta, méreganyagmentes összetevőkön túl teljesen alap elbírálási feltétele, hogy megfelelően pigmentáltak legyenek. Profi biosminkesként gyakran dolgozom fotózásokon, esküvőkön, akár filmforgatáson is. Nekem tudnom kell megjeleníteni egy láthatatlan natúr sminket éppen úgy, mint egy erőteljes gótikus rocksztár sminket. A termékek amiket használok tökéletesen alkalmasak mindkét smink elkészítésére. Professzionálisak mind összetevő, mind pigmentáció tekintetében. 

Próba nélkül félek kiadni ennyi pénzt sminktermékekre. Vannak elérhető termékminták? 

A biosmink gyártó cégek odafigyelnek a környezeti szennyezésre, így nem gyártanak külön 2-3 ml-es termékmintákat, sok esetben műanyag csomagolással, mert hisznek a fenntartható értékekben. Van lehetőséged kipróbálni a termékmintákat, kérj személyes színtípus meghatározást, vagy gyere el a következő sminktesztelős napomra, ott lehetőséged van kipróbálni a termékeket. Sminktesztelésre itt tudsz bejelentkezni: http://arcszinter.hu/termek/oko-delutan-sminkteszteles/

Utálom, ha van valami az arcomon, mert úgy érzem befulladok tőle. Félek, hogy a te termékeid is ilyenek lesznek. 

Az érzés, amiről beszélsz, kifejezetten a kőolajszármazékos, szilikonos kozmetikumokra igaz. A kőolajból készül a benzin, a műanyag, a gyertya, vagy éppen a szilikon sütőformák, a gyógyszerek jó része is tartalmazza, hogy csak pár alapot említsek. Amikor ezeket kozmetikumként a bőrödre kened, egy filmréteget von a bőrödre, melytől az nem tud lélegezni, szabadon mozogni, és a védelmi funkcióját ellátni. Ezek sorozatosan rakodnak egymásra, megakadályozva az elhalt hámsejtek természetes távozását a bőrről. A mélyhámrétegbe jutnak, ahol már a vérerek vannak és onnan az egész testbe a véráramon keresztül. Őszintén, ha zacskót, sütiformát teszel az arcodra, tudsz lélegezni? Nos a bőröd sem. A biosminkek egyáltalán nem tartalmaznak olyan összetevőket,  melyek eltömítik a pórusaidat. Előnyben részesítem a lehetőleg minél több növényi összetevőt az ásványi anyagok a por alapú, vagy éppen a színezésben vehetnek rész. Számtalan vegán sminket, kozmetikumot is megtalálsz nálam. Amikor felkened, akkor vagy nem érzed, hogy rajtad van, vagy annyira selymes érzés, mint a lepkeszárny simogatása. 

Miért drágábbak a biosminkek, mint amit a drogériákban kaphatunk? 

Alapvetően az összetevők minimum ökológiai gazdálkodásból kell származniuk, viszont rengeteg organikus összetevővel rendelkeznek. Ez azt jelenti, már a növényi alapanyagok termesztésénél tilos a benzines szennyezettségű feldolgozás, a növény- és rovarirtó szerek, a vegyszeres kezelés. A munkaerő tisztességesen meg van fizetve. Ahhoz, hogy egy termék és az összetevők külön-külön is megkapják a bio minősítést, nagyon komoly kémiai, és feldolgozási eljárások ellenőrzésének vetik alá, és kizárólag akkor kapható meg egy-egy ilyen minősítés, ha minden mért érték teljesen hibátlan. Maguk a minősítések is drága eljárások, viszont nem árt abba is belegondolni, nem a gyárban a gépekre ráragadt és lemart gépolajat adják el veszélyes hulladék kezelés helyett kozmetikai alapanyagnak, és ezáltal nincs szükség az állatokon való tesztelésnek sem, hogy milyen hígításban nem halnak bele azonnal az állatok. Akár ezt, akár azt nézed, hogy a professzionális minőség miatt sokkal kevesebb terméket használsz el egyszerre, akkor megtapasztalod, hogy sokkal tovább elegendőek is lesznek. 

 

.