Változások. Néha várjuk, vágyjuk, máskor a pokolba kívánjuk az egészet, hiszen szokásaink, életünk rabjai vagyunk. Vannak változások, melyek egyből pozitívak, mások fájdalmakkal járnak, és csak később értjük meg, miért volt rá szükségünk. Hiszem, hogy a változás örök, természetes és nem csak elkerülhetetlen, hanem nagyon is jó. Mi történik, ha natúr kozmetikumokra, biosminkekre váltasz? 

12 éve, 20 évesen hallottam először Antal Valitól a kozmetikumokban található méreganyagokról. Akkor sokként ért, és hirtelen kirohantam a fürdőszobába, és elkezdtem ellenőrizni az összetevőket. Konkrétan összezuhantam, hogy úristen évek óta mérgezem magam… Semmi nem volt a termékekben, ami megközelítőleg természetes lett volna. Szépen kihordtam mindent a konyhába, és egy flakon ketchupot nyomtam ki rájuk, hogy eszembe se jusson kivenni őket a kukából. Majd este a fürdésnél tudatosult bennem, hogy basszus, akkor most mivel is fogok hajat mosni? Na akkor nagyon ki akartam szedni mindent a kukából, de visszatartott, hogy a fene sem akar nyakig ketchupos lenni, hiába imádom a ketchupot. Ne tudjátok meg, mekkora vita lett ebből a párommal, mikor hazaért. 😀 Konkrétan olyan szinten akadt ki, halál jogosan, hogy azt elképzelni is nehéz. Másnap elmentem a DM-be és kerestem az előző napon megismert BDHI minősítést, hogy natúr kozmetikum. Fogalmam sem volt, hogy miért lesz ez jó nekem, de tudtam, hogy soha többet nem akarok mérgező kozmetikumot kenni a bőrömre. Azt hiszem, az átlaghoz képest elég drámaian, drasztikusan reagáltam le a dolgot… 😀 

Változás

Először hatalmas csalódást éltem meg: nem habzik úgy, más az állaga, más az illata. Aztán hirtelen megint tele pattanásokkal, a bőröm viszketett, a hajam zsírosabb lett, mint valaha. Ha nem tudom, hogy a szervezetem elkezdett méregteleníteni, visszaálltam volna azonnal arra, hogy tovább mérgezzem magam. Így szépen kitartottam az elveim mellett és elfogadtam, hogy a nagyobb változásokhoz először tisztulni kell, megszabadulni a lerakódott dolgoktól, megérezni milyen az, ha a testem jelzéseit is elkezdem figyelni, hiszen folyamatosan mondta már nekem korábban, hogy figyelj, ez nem jó. A sminkektől mindig kiütéses, pattanásos, vörös, könnyező voltam. Volt olyan, amikor kacsaszájam lett egy rúzstól. A tini korom arctisztítói után folyton azt éreztem, hogy most már nem csak égőbb, pattanásosabb a bőröm, de még hámlik. A tusfürdők után smirglisen száradt a bőröm és tonna számra kentem magamra a „testápolókat”, amiktől csak azt éreztem, hogy egyik sem elég, és egyre erősebbeket vettem. 20 évesen a szemem körül finom ráncok voltak. Visszagondolva, ha nem lennének képek (amiket kifejezetten utáltam sokáig), el sem hinném, amit most leírok. 

Kitartottam. Sőt megtanultam milyen összetevőkre kell különösen figyelni és hogyan ismerjem fel, ha valami ugyanaz, csak más nevet adtak neki egy molekulakötés megváltoztatásával a nevéből. Egyre magasabb minőségű, már nem csak natúrkozmetikumokat, hanem egyenesen minősített BIO kozmetikumokat, és legutoljára biosminket kezdtem el használni. A bőröm csodálatosan pattanástalan, pöttymentes, nem könnyezek többet, és ami még durvább, 32 évesen egyetlen ráncom sincs. Csak télen van feltétlenül szüksége a bőrömnek igazi testápolókra. Az alap kozmetikumaim, a Blueberry tusfürdőm, a Blueberry samponom, a HerbArting arclemosóm, a PHYT’S micellás vizem tökéletesen tisztítja a bőröm,  és nagyon szépen karban tartja. A ZAO sminkjeim, és a ZAO pórusösszehúzó báziskrémje a selyempor alapozóval kombinálva, még nyáron is tudja az alapvető fényvédelmemet megoldani és mellette könnyű, nem is izzadok be alá. Azt hiszem ez kezdő lépés a Mennyekbe. 🙂 Mert nem csak a tükör, hanem a bőröd, és vele együtt a tested, és ettől te, majd a környezeted is elkezd mosolyogni rád. El tudsz kezdeni arra figyelni, ami igazán fontos, a belsődre, a testedre belül, a lelkedre. Már nem azzal kell törődni, hogy megszüntesd a testi tüneteket, hanem akár arra, hogy örömmel sminkeled magad reggelente a BIOsminkeddel. Hogy nem kapsz frászt attól, ha lányod felkeni magára a kis Glamoriginal sminkjeit, mert tudod, hogy semmi baja nem lesz. Jut időd a játékra és az örömre, akár a közös sminkelésre is vele. 

Fájdalmas a változás? Sokszor igen és ki kell tartani, ha elindultál egy úton. Lesznek akadályok, méregtelenít a szervezeted, lehet, hogy úgy érzed, hogy sokkal rosszabb állapotba került a natúr kozmetikumoktól a bőröd, vagy bizsereghetsz, ahogy a bio kozmetikumokban található HATÓanyagok felszívódnak a bőrödbe. Ez mind természetes. Tarts ki. Menj végig a megkezdett úton, és elkezd ünnepelni a tested után a lelked is.