Az apák kardinális kérdést jelentenek egy tini lány életében, amikor sminkelni szeretne. Nem csak emelheti, de egy életre meg is törheti a lányát egy-egy túlféltett, vagy éppen degradáló megjegyzés, ha tini lányunk szeretné már magát kencézni. Ilyenkor az a legfontosabb, hogy jól felkészüljön, és inkább járjuk körbe a felmerülő kérdéseket, és felelős apaként így tudjon dönteni. 

I. Miért jobb, ha biosminkkel tanul meg sminkelni? 

A biosmink alapvetően olyan prémium minőségű termék, amely nem csak hogy nem teszi tönkre a bőrét, idejekorán, nem mérgezi, hanem táplálja is. A bőre él és lélegzik alatta. A smink sosem lesz maszk hatású. Megtanulja, hogy már tiniként oda kell figyelni a bőrünk egészségére, mert hosszan megőrizni sokkal egyszerűbb egy tökéletes állapotot, mint visszaállítani azt. Mindemellett ha hagyományos, drogériákban kapható divattermékeket kezdi el sminkelni magát, az azokban található kőolajszármazékok nem egyszerűen eltömítik a pórusokat, hanem konkrétan megöli a sejtréteget, amivel találkozik, majd az alatta levőket is. Ettől a bőrön rengeteg pattanás jelenhet meg, ami alapból is előfordul hormonálisan tini korban, viszont erősen gennyes gyulladásokkal az önbizalma is súlyosan sérülhet. Ugyanakkor nem csak pattanások, hanem ráncok, piros foltok, szarkalábak jelenhetnek meg az arcán. Nem mellesleg, szeretnéd a lányodat vakolt páncél alatt fel sem ismerni?

II. Mennyi kb. a havi sminkköltsége egy tinédzsernek? 

Amennyi zsebpénze van, és amennyit még talál. Viccet félretéve, ha nem kapja meg, akkor minden létező pénzét el fogja verni rá (saját tapasztalat, amit nem sminkre, azt ruhára költöttem. Ha nem volt elég sminkem, akkor disztribútorkodtam Oriflame termékekkel, és minden pluszt ott költöttem el…) Alapvetően ami sokat fog fogyni: arctisztító, gyulladáscsökkentő, arckrém, alapozó, szempillaspirál, púder, korrektor, és rengeteg szájfény vagy rúzs az, ami egy tininél alapvetően sok színt jelent. Ha ezeket számolom csak, úgy, hogy reggel esti arctisztítást nézek, és ha 8 havonta kell megvenni az új termékeket, akkor 7222 az egy hónapi kozmetikum költsége biokozmetikumokból, ami biztosan védi a bőrét, és nem lesz ribancos. Viszont van olyan termék, amit elég évente cserélni, a szempillaspirál az egyetlen, amit 6 havonta kell cserélni, a púderek meg kitarthatnak akár 1,5 évig is. Így a költségek csökkennek természetesen.  

III. Milyen sminkeket fog megtanulni?

 Az első és legfontosabb, hogy megtanulja a helyes arctisztítást és alapozási technikával legyen tisztában. Utána megtanuljuk a „Tanár álló szupertitkos sminket”, ami 5 perc alatt elkészíthető, viszont minden pattanást, bőrproblémát elfed, természetes marad tőle, és az önbizalmát sem veszíti el. Ezen kívül tanítok egy sminket a bulikba is, ami pontosan a korosztályának megfelelő. A legfontosabb ilyenkor, hogy megismerje a saját arcformáját és színeit, mert ezekre tud a későbbiek folyamán építkezni. 

IV. Meg tudom utána vásárolni a kezdőcsomagot neki?

Természetesen meg. Személyre szabottan szoktam összerakni mindenki részére. Mivel mindenkinek egyénileg kell meghatározni a színeit, amit használni tud, így nem mindent tartok magamnál, hanem a nagykereim raktárából kell a terméket kihozni. Természetesen minden sminktanfolyamom mellé ajándékba adok egy -5000 Ft-os kedvezményt, melyet a tanfolyamon történő megrendelés esetén tudok biztosítani.

V. Az is ki lesz hangsúlyozva, hogy mitől lesz kurvás egy smink pl. az iskolába?

Igen. Pontosan emiatt tartom nagyon fontosnak, hogy támogatva legyen a tini, amikor szeretné elkezdeni sminkelni magát. Amennyiben egy profi, hiteles, stílusos, természetes, minőségi megjelenést mutató NŐ tanítja őket, úgy sokkal könnyebb példát mutatni nekik és elfogadják a szakvéleményt. 😉 

Anya-lánya kiscsoportos sminktanfolyamot itt találod
Anya-lánya egyéni sminktanfolyamot itt találod