A stressz, ami nem csak az elmédet, hanem a fiziológiádat is uralja

Szerző: | júl 15, 2022 | Egészség, Életmód, Lelki | 0 hozzászólás

Az életben számtalan olyan külső forrás van, ami számodra stresszt okoz. Sőt, számtalan tudatalatti működés is okozhet stressz. Tudd, hogy most nem a divatos stresszhullámra fogunk felülni!

A mostani adó törvények hirtelen változásai azokra is hatással van, akik egyébként nem KATÁS vállalkozók. Az energetikában is érzékelhető, hiszen számtalan ember lépett bele elsőre a kétségbeesés, a végtelen elkeseredettség, a düh, a kiskapuk keresése, és megy a szándékos pánik keltés is, vagy éppen nem szándékos, csak alacsony rezgésszinten, mellette komoly stresszfaktorral hajlamos az ember bekapcsolni a szimpatikus idegrendszert, az “üss és fuss” mozgatórugókat, melyek mellékvese kimerültséghez vezethet. Ok, értem, de mit tudsz tenni ellene?

A lányom, aki "képzeli" a fájdalmat

Tegyél fel magadnak kérdéseket, hogy ráláss, egyedül is ki tudsz lábalni ebből az érzelmi, erősen toxikus, és teljesen teremtés ellenes világból, vagy szükséged van külső segítségre, egy mentorra, egy coachra, egy üzleti segítőre, bármire, ami kihoz ebből a mélységből. Adok is néhány kérdést számodra:

  1. Ki az én biztonsági hálóm, kihez mivel fordulhatok? Ha nem tudod, hogy mire gondolok, akkor vegyél elő egy üres lapot. Rajzolj magadnak középre egy kört, és írd bele a nevedet. Húzz ki belőle sugarakat, mint egy nap, és minden sugár végére tegyél egy másik kisebb kört, és írd bele azoknak a személyeknek a nevét, akikre számíthatsz, akik a közvetlen környezetedben vannak. Kell némi színes ceruza is, karikázd be azokat az embereket, akik meghallgatnak. Egy másik színnel azokat, akikkel jól érzed magad. A következő színed az lesz, aki emelett cselekvésre is ösztönöz! Na ő nagyon fontos kategória, mert ő lesz az, aki nem csak sajnálkozik veled és együtt még mélyebbre spirálozzátok magatokat, hanem az az ember, aki elindít felfelé. Ha van terapeutád, segítőd, családállító, akihez mész, (esetleg egy nőiségmentor? 😉)
  2. Kik a toxikus emberek a környezetedben? Nagyon-nagyon fontos látni, hogy van-e olyan ember, aki folyamatosan bánt téged, aki lekicsinyel, aki sérteget. Vagy aki esetleg folyamatosan a saját fensőnbbségességét hangoztatja, esetleg mást sem csinál, csak panaszkodik és lehúz téged. Amennyire tudod, tedd takaréklángra ezeket az embereket, vagy ha nagyon durván energiavámpír, és bántalmazó, akkor próbáld meg lezárni. Már az is sokat segíthet, ha parkoló pályára teszed őket, korlátozod, hogy mit és mennyit engedsz be belőle. Ha nem él veled, nem kell követned  a facebookját, nem kell minden telefont felvenned, azonnal reagálnod minden üzenetére. Ha családon belül, szülő, rokonok stb ilyenek, akkor is így van. Tudod ez az a vicc, amikor megkérdezik milyen a jó anyós? Aki olyan messze van, hogy cipő is kell, és autózni is kell. 😉 
  3. Milyen stressz kezelési metódusom van minden egyes nap? Ez ismételten egy kritikus pont. Az ébredés utáni, akár csak 15-20 perces intezív testmozgás megemeli nem csak a kortizol szintedet, ami az energia ellátásért felel, hanem növeli a boldogsághormonokat is. Utána egy 10-20 perc, amikor csendben magaddal foglalkozol, meditálsz, netalántán olvasol a könyvet segít lecsendesíteni az elmédet, és a teremtésre fókuszálni. Már az is sokat segít, ha lassan, mélyeket lélegzel. A mélylégzéssel egyébként pánikroham esetén is visszatudod nyerni a fókuszt a tested fölött. Megnöveled a sejtek oxigén tartalmát, ami nyilván az egész testedet feltölti. Tanulj minden nap valami újat. Ha csak önmagadat és működéseidet ismered meg jobban, az is rendben van, de ha a szakmádban mélyedsz el valami apróságban, esetleg tudatosabban ránézel a pénzügyeidre, az is rendben van. Ez a reggeli hármas rutin nekem nagyon sokat segít, bár most kezdem el én is bevezetni és szokássá alakítani az életemben. Ide tartozik az is, hogy lehetőségeidhez érten legyél minél többet a szabad levegőn, sétálj egyet kora este, vagy akár közös időtöltésben masszírozzátok meg rendszeresen egymást a pároddal, menj el masszőrhöz, ha tudsz. A már veled együtt létező állandó stressz, krónikus gyulladást okoz a szervezetedben, ami komoly testi tünetekkel is fog járni, ha még nem teszi. Metamorf masszázsommal én is tudlak segíteni, az energetikai elakadásokkal együtt!
  4. Mi a te pénzügyi/bőség nézőpontod? Mondhatod, hogy ez mind szép és jó, de ettől még nem fogok megélni. Ha ezt gondolod, így lesz. Ha azt gondolod, hogy bármi jön, te igenis bőségben fogsz élni, akkor ez lesz igaz. Ha a hiányt akarod táplálni, az valósul meg, ha a bőséget, az valósul meg. Mondhatod, hogy ez csak spiri duma, te nem tudsz teremteni, akkor is igazad lesz. És akkor is, amikor kitágítod a valóságodat! Nagyon kérlek, ne szűkülj be, tudom, hogy nagyon nehéz most nem pánikolni. De ne a kiskapukat keresd, hogy mi lehetne minden ugyanolyan, mint eddig volt. Ha valamire meg kellett tanítania téged az elmúlt 2 év kovidos időszakának, hogy a körülmények azok mindig jönnek, mennek. Tőled függ, hogy ezt miként éled meg, kitágítod, vagy beszűkíted a valóságodat. Ha mégis úgy érzed, hogy igenis szeretnél valahonnan több bevételt szerezni, akkor, javaslom, hogy nézd meg mobil franchise oldalamat erről, és keress pénzt akkor is, mikor mások telefonálnak!

A változásnak ellenállhatsz, és akkor előbb-utóbb úgy jársz, mint az acél, ami tele szennyeződéssel és a túl nagy feszültségbe beletörik. Vagy lehetsz egy hajlékony fa, amit a vihar nem dönt ki, mert saját gyökereibe kapaszkodik, de az égfelé nyúlik!

Kérlek oszd meg minden barátoddal ezt a cikket, akikről úgy gondolod, hogy az elmúlt napokban kikészült! 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Nőiség mentor blog
Minden jog fenntartva © 2022Fürjes Orsi nőiségmentor

Kérdésed van?

2 + 5 =

Még több ebben a kategóriában

Egyéni konzultáció

Egyéni konzultáció

Ha nem tudod mire van szükséged, vagy éppen pontosan tudod. Az egyéni konzultáció alkalmával elsősorban az életmódoddal, a bőrproblémáiddal foglalkozunk. A személyes étel-. és egyéb érzékenységekkel, legyen szó akár kozmetikumokról. A testi bajaid felmérésével. Ilyenkor partnert is ajánlhatok részedre, akivel együtt dolgozva közösen, veled együtt teszünk a fizikai egészségedért. 2007 óta figyelem a kozmetikumokban lévő összetevőket és a testen, bőrön megjelenő problémákat. Mivel sok saját problémám sem szűnt csak a teljesen tiszta, bio kozmetikumoktól, így saját és gyerekeim ételallergiája, és intoleranciája vezetett arra az útra, melyen 2013 óta tisztába kell lennem az étkezések és táplálék kiegészítés, a kivezetés fontosságával és részleteivel. A konzultációt akár online is megtarthatjuk.
FONTOS! Nem diagnosztizálok, és nem végzek orvosi kezeléseket. Irányt mutatok, hogy merre indulj el és merre keresd a problémát.

bővebben
Netfone -a magyar mobil

Netfone -a magyar mobil

Az új magyar mobilszolgáltató vagy még sem annyira új? Annyira új a piacon, hogy én 2017-ben csatlakoztam a Netfone addigra többéves előfizetői csoportjához, valamint lettem hivatalos franchise partere. Megmondom őszintén, régebben egyáltalán nem éreztem úgy, hogy ha...

bővebben
Bőség – újra hangolva

Bőség – újra hangolva

A bőségről az a téves elképzelés alakult ki, hogy csak akkor van, amikor úszol a pénzben, mint Dagobert bácsi. Az is egyféle bőség, a pénz energia bősége. Te vajon észreveszed, a többit?Nagyon sok évet töltöttem el anyagi szűkösségben, sokszor télen fűtés nélkül...

bővebben

Írta: Fürjes Orsolya