2019 panton színe az élő korall, és alapvetően rengeteg nő keresi majd nem csak ruhában, de sminkekben is. Igen ám, de ami a lakásban és tárgyakban jól mutat, az nem biztos, hogy minden embernek is színe. Biztos, hogy minden esetben igazodnod kell a divatszínekhez? Nézzük meg ezt a bio sminkek szemszögéből is. 

Érezted már azt, hogy baromira tetszett egy rúzs színe a plakátokon, a drogériában, egy katalógusban, vagy éppenséggel a barátnődnél, és rohantál megvenni, mert annyira dögösen állt rajta, hogy Te is azonnal akartál egyet? Aztán megvetted, felkented és ami a barátnődön dögös volt, az rajtad rosszabbul nézett ki, mint egy szakadt útszélin. És dühösen vágod minimum a neszeszered aljába, vagy ha elég merész vagy pattan a kukába, esetleg 2 pontos bepattanóként a falról indulva. És máris pénzkidobás volt az egész. 

Most állj meg egy percre és nézd meg, hogy hány olyan sminket, sminkpalettát találsz, amint nem használsz. Vagy olyat, aminek a felét használod csak. Számold ki, hogy eddig hányszor vettél magadnak olyan sminket, amivel maximum egyszer sminkelted magad. Amire elcsábultál egy reklám, egy rossz ajánlás, vagy mert akciós volt éppen. Miért írok erről cikket? 

  1. Előfordult, hogy számtalan alkalommal írtak rám úgy facebookon, e-mailen, hogy csak az alapozó színét mondjam, meg a többit ő tudja. Hahaha….
  2. Számtalan alkalommal találkozom azzal a sminkes videókban is, hogy a nem bőrszín azonos alapozó használata miatt teljesen más színeket használnak a sminkeknél és a végeredmény nagyon mű hatást kelt
  3. Az előre gyártott paletták 90%-a a sminkeseken kívül kizárólag a gyártóknak megfelelő

A cikk első részében, a Biosmink az életérzés 1. részben éppen azt veséztem ki, hogy mi a különbség kinézetben, érzésben, megjelenésben a kőolajszármazékos és bio sminkek között. Ami szintén fontos, hogy nem csak ettől függ, hogy egy smink harmonikus megjelenést, szépséget fejez ki felétek, hanem attól is, hogy a színek összhangban vannak-e a viselője színével. Éppen tegnap tartottam egy Kiscsoportos bio sminktanfolyamot , ahol az egyik vendégem teljesen kezdő volt. Sosem sminkelte igazából magát, bár utólag kiderült, hogy próbálkozott egy szemhéjpúder palettával, mert azt kapta. A gyönyörűséges nő, akiben ez felmerült meseszép soft nyári színekkel rendelkezett, és barna arany palettával próbálkozott életében először. Szerintem nem is értette, hogy miért nem állt jól neki és miért kötött ki nálam, mindenesetre egyből lebeszéltem róla. Egy másik hölgy erősen bizonygatta számomra az internet csodálatos éterén keresztül, hogy egyedül az alapozó színét mondjam meg neki, az összes többit tudja. Akkor döntöttem el, hogy mindenképpen megírom ezt a cikket, mert a smink nem csak a tökéletes alapozó színéről szól. Hanem arról, hogy a színeidnek a stílusodnak, a lelkednek, és a korodnak megfelelő sminkeket használd.

Ezer féle árnyalata van a bőrünknek, a hajunknak, a szemünknek. Ha ehhez hozzávesszük az arcformát, az egy-egy betegségből elindult „torzulásokat”, amiket egyedül mi élünk meg annak, a lelkünk erősségét, az önbizalmunkat, az alkalmat, a munkahelyi dress code-kat, máris kiderül, hogy egyszerűen nincs az a Szent Grál sminkszín, ami mindenkinek jó. Na jó. fekete szempillaspirálon túl.  😀
De tényleg. Még azt sem tudom mondani, hogy akkor minden szín amit ajánlok, az tökéletes a másik hideg színtípusnak is. Vannak átfedések igen. De pl. egy fiatal bőrre ugyanabból a színárnyalatból például a gyöngyházfényű szemhéjpúdert javaslom, egy idősödő bőrre meg már a matt sminkeket. És elsőre előfordul, hogy én is 2-3 árnyalatot nézek meg egy komplikáltabb szín megismerésénél, mert a nő lelke erős, sugárzó és magabiztos, és mégsem tudom a formái, a bőre kora miatt rákenni a gyöngyház árnyalatokat. Éppen ezért van az, hogy az előre elkészített, sok színű paletták 90%-át senki nem használja  ki teljesen. Még a sminkesek sem. Mert rengetegszer vannak keverve a hideg-meleg árnyalatok. Megveszünk egy 8-16 színes palettát és csodálkozunk, hogy a végén összesen 2 színt használunk belőle. A magyar nők 70%-ának nem lesz megfelelő a Pantone élő korall színű rúzsa, pirosítója. Mert hideg színtípusba tartoznak. És hiába veszik meg az éppen aktuális trendi színeket, a sminkjükben el fog ütni, a sminkjük diszharmonikus lesz, bohócos, ribancos, öregnénis, bármelyik lehet. Hiába tudod, hogy ruhában a kékek állnak jól, és akkor a sminkben is nyilván használhatod a kéket, hát ki kell ábrándítsalak, mert nem. 

Egyetlen megoldást tudok, még pedig azt, hogy megismerjük mindannyian a saját színeinket. Nem csak a ruhatárunkhoz kell a stylist színtípus meghatározása, hanem a sminkszíneink összeállításában is kell a profi (BIO) sminkes, hogy segítsen. Erre találtam ki a személyes és az online színtípus meghatározást. Az előbbiben kitérünk az észlelt allergiáidra is, bőr és emésztés működésedre, és a használt kozmetikumokra is. És hogy miért imádom a ZAO termékeit? Azon túl, hogy a környezetnek is hasznos, hogy újratölthető csomagolásúak a termékek, a saját palettádat úgy rakod rakod össze az utántöltős termékekből, ahogy az neked éppen tökéletes lesz. Hordhatsz élénk rúzst, és tökéletesen fog állni. Hordhatsz színeket a szemeden, és tökéletesen fog állni. 

Mi a véleményed? Kérlek írd meg a cikk alatt.