Ismét véget ért egy év, és úgy érzem, ideje áttekinteni az elmúlt évet, az ArcSzíntérnek. Amikor valami ennyire zsigeri szinten az életed része, akkor az ember képtelen érzelmek nélkül, pusztán a tényekre alapozva írni és biosminkesként nem a statisztika gyártása a legnagyobb erősségem amúgy sem. Hozz egy forró kakaót és köszönöm, hogy végig olvasod ezt a pár perces bejegyzésemet.

Számomra 2019 egy nagyon nehéz év volt. Elsősorban, mint embernek, aztán Nőnek, anyának, vállalkozónak egyaránt. 1 évvel ezelőtt azt ünnepeltem, hogy a legjobb decembert zártam. Azt ünnepeltem, hogy akkor már 4 hónapja sikeresen kiléptem egy bántalmazó kapcsolatból, a világ nem omlott össze, sőt ki is nyílt, és továbbra is eltartottam magamat és a 3 gyerekemet egy albérletben egyedül. Pedig „mindenki megmondta”, hogy egyedül nem fog menni. Vékonyabb voltam mint valaha, de a lelki egyensúlyom érdekében iszonyatos mennyiségű és keménységű edzést toltam hetente 3x, mellette a fennmaradó 4 napon vagy 10 km-reket gyalogoltam 9 centis magassarkú bokacsizmában, vagy este még meditációs mozgást csináltam, vagy mindkettőt, és a gyerekek feszkóját úgy vezettük le, hogy benne voltam, minden családi „verekedésben”. Minden este addig próbáltak ledönteni a lábamról kicsi a rakás nagyot kívánva, amíg ki nem dőltek és velük együtt én is.
Ekkor már feszített, hogy nem szeretek folyton helyet keresni a sminktanfolyamaimra. és nem szeretek feltétlenül kiutazni a világból azért, hogy sminkeljek valakit, hanem vágytam egy saját kis kuckóra, egy igazi ékszerdobozra.

2019. februárjában megtaláltam a tökéletes helyet, és bár az eredeti kinézet mellett is tartottam pár sminktanfolyamot, márciusban neki is álltam a barátaimmal és az akkori párommal felújítani a szalont! Április végére megnyitotta kapuit az ArcSzíntér Biosmink Szalon a Bécsi út 68. szám alatt.

Alig nyitott meg a szalonom, szembesülnöm kellett, hogy az ember, akire korábban támaszkodtam, hogy segítsen a vállalkozásomban, rossz választás volt. Vállalkozóként felismerni és felelősséget vállalni a rossz döntéseinkért embert próbáló feladat, hiszen tudtam, hogy tőlem is függ a megélhetése és meg kellett lépnem azt a lépést, hogy nem mehet így tovább, nem dolgozhatunk tovább együtt. Pokoli nehéz ilyen döntést meghozni, és mellette vállalni kell a felelősséget a rossz döntésért is, és a károkért, amiket az én helytelen döntésem hozott a nyakamba. Ekkoriban kezdtem el dolgozni az új munkatársammal, Szőke Klaudiával, a korábbi csalódások ellenére teljes bizalommal.
Májusban az egészségem felmondta a szolgálatot. Kórház, vérmérgezés, műtét lett a vége. Majdnem meghaltam. Ez sok mindenre felnyitotta a szememet.

Egy vállalkozás csak akkor fog életben maradni, ha megvan a víziód, hogy miért csinálod. És megvannak hozzá a megfelelő emberek, akik ebben a vízióban éppen ugyanúgy hisznek, mint Te. Egyedül nem megy és nem is szabad csinálni.

Szőke Klaudiával, az igazi munkaTÁRSAMMAL

 

 

 

 

Köszönöm Klaudia, hogy amíg én mozgás-,  és cselekvésképtelen voltam, addig nem arra vártál, hogy főnökként adjak utasításokat, hanem önállóan vitted teljesen egyedül a hátadon gyakorlatilag 1,5 hónapon keresztül a vállalkozásomat. Hálás vagyok, mert nélküled befejeztem volna az egészet függetlenül attól, hogy mennyi időt, pénzt, energiát, szeretet, tanulást, fejlődést fektettem bele. Megmutattad, hogy igenis lehet munkaTÁRSAT találni, aki bízik bennem, és abban, hogy amit csinálok, azzal segíthetem a nőket! Nekem új víziót kellett találnom nyáron, hiszen már nem kapaszkodtam a vállalkozásomba, mint menedékbe egy nagyon rossz kapcsolatban. Az új víziómban benne van továbbra is, hogy magabiztosságot, önbizalmat adjak a nőknek, de már úgy, hogy nem félek megmondani, ha a bőrproblémát nem csak a kozmetikum okozza, hanem esetlegesen belsőleges probléma is van, amivel orvoshoz is küldöm őket.

Megérkezett az első menyasszonyom is, akit már nem csak sminkeltem, hanem végig kísértem egy féléven keresztül az étkezését, hogy rendbe tegyük a bőrét.

Enci igazi kincs és eddigi legnagyobb szakmai kihívásom volt. Érzékenyebb volt a bőre, mint az enyém, és életemben először készítettem úgy az esküvői sminket, hogy direkt ellenőriztem a felírt sminkeket és kozmetikumokat pontosan. Ugyanis a legkisebb gluténos anyag is azonnal kicsapta a bőrét. Mellette az étkezésében megtanulta, hogy muszáj a kicsire is odafigyelnie, és nem ehet semmilyen tejszármazékot sem. Sőt a folyamatos munkában kiderült mindkettőnk számára, hogy bizony számára a tojás és a ciklus szakaszai is összefüggésben vannak a bőrproblémákkal. Ha a saját ciklusodat és testedet is szeretnéd megismerni, javaslom Cserháti-Harold Janka munkásságát, a hormonmentes.hu oldalt is, youtube csatornáját egyszerűen kötelezővé tenném minden Nő, férfi, sőt középiskolás részére már, vagy 8. osztálytól.
A nyári kényszerpihenőt sem hagytam tétlenül, bár látványos munkát nem csináltam:

Elkezdtem írni az első könyvemet, amire jó pár ügyfelem és a barátaim évek óta bíztatnak. Biztonsággal kijelenthetem, hogy 2020-ban már a kezetekbe fogva olvashatjátok. 🙂

Csak eddig nem hittem el, hogy van létjogosultságom megírni. Hiszen 11 évig hallgattam azt, hogy mennyire szar alak vagyok. Az önbizalmam, és a szakmai önbecsülésem nem volt a helyén. Itt is hatalmas önmunka áll mögöttem, hogy felnőjek ahhoz a feladathoz és szerepkörhöz, amiből már megingathatatlanul hiszek, abban az idén már 13 év tanulásában, amit a kozmetikumokról és az összetevőikről tudni lehet, hogy a testünk egy tökéletes gépezet, de a lelkünkre már csak akkor van időnk és energiánk, ha testünk nem roncshalmaz, nem beteg, nem fáj, nem küldi a jeleket, hogy muszáj változtatni valamit. Mert amíg a bőrtünetek szaporoznak ránk, amíg baj van az emésztésünkkel, amíg alig járunk az ízületi gyulladásoktól, amíg a napjainkat a bújkálás teszi ki, mert a bőrünk ég, viszket, csíp, fáj, siralmas, és szégyenünkben legszívesebben a föld alá bújnánk, addig nincs az az élő nő, aki a lelkét is képes meghallani. Hiába sikoltozik akár az is, az óriási zűrzavarban ki tudja megkülönböztetni, hogy melyik probléma lelke segélykiáltása és melyik a testéé? Hát én sem tudtam. Elképesztő tanulási folyamatot az elmúlt 5,5 év is, ami a saját, és gyermekeim születésétől kezdve fennálló ételallergiánkat mutatta meg. Amíg az ember rájön a testének a működési mechanizmusaira. A gyermeke testének működésére. Az ügyfelei testének működésére. Az életem a Teremtő segítségével ismét egy hatalmas tudástár és tudásbázis lett.

Októberben meghoztam egy következő nagyon nehéz lépést: bezártam a nyilvános webshopot, és nem szolgálok ki sminktermékkel ismeretlen embereket.

Hogy miért, erről korábban már írtam itt. A döntés nehéz volt, hiszen ma mindenki webshopot nyit és sorra szolgálja ki lélektelenül az újabb és újabb beeső idegeneket. Rájöttem, hogy én így nem tudok szolgálni. Nem tudok idegenek kiszolgálni, nem vagyok drogéria. Rengetegen érkeznek hozzám problémás bőrrel, ha nem látom, nem ismerem, hogyan tudnék az ő problémájáról bármit is? ÉS hirtelen megint örömmel kezdtem el várni a sminktanfolyamokat, és az oktatásokat, nem féltem, hogy nem tudok elég jól szolgálni és értéket adni másoknak. Nem a termékek adják az értéket, amit adok, hanem a szakmai tudásom, amihez személyre szabottan tudom immár csatolni azokat a termékeket, amiket jó szívvel tudok ajánlani.
Új eszközöket szereztem be a vállalkozásomhoz, így a tavaly elhanyagolt youtube csatornámat idén ismét újra tudom nyitni, de az újabb videókat már a szalonomban szeretném felvenni.

Felvállaltam, hogy biosminkkel is lehet extrém sminket tartósan készíteni.

[ngg src=”galleries” ids=”4″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]

Életem legjobb döntése, mert így visszakerült az életembe a szabadon alkotás is, ahol nem csak a hétköznapi elvárásoknak kellett megfelelnem, hanem újabb hatalmas szakmai kihívások elé tudtam állítani magam, hogy fejlődjek és még többet adhassak vissza részetekre is. Halloween bulikba készítettem sminket a gyerekeimnek és magamnak, ahol végig táncoltam az egész éjszakát izzasztóan melegben. Idén még több extrém sminkkel találkozhattok majd a munkáim között.
Klaudiának köszönhetem, hogy amíg én az alkotásra figyelek,

addig rendszeresség és pontos időhöz kötötten működik a hírlevél sorozatom és az online jelenlétem is.

Akkor is, ha én lázasan töltöm a fél decembert, költözök 3 gyerekkel egyedülálló anyaként mikuláskor, majd a ki nem pihent fáradalmak és betegség eredményeképpen karácsony előtt már átszakadt dobhártyával erősítettem a félsüketek világát. Hogy mikor van egy vállalkozásnak értelme? Akkor, ha olyan munkatársai vannak az embernek, akik akkor is odafigyelnek és dolgoznak, amikor az egyéni vállalkozó teljesen kidől. Ha nélkülem is tudnak a folyamatok tovább is működni. A csapatom nélkül egyszerűen ismét bezárhattam volna a kaput. És a barátaim nélkül, akik egy emberként ugrottak és jöttek a kocsijukkal, szeretetükkel és idejükkel költöztetni engem, amikor elszúrtam a költöztető cég leszervezését, és gyakorlatilag 2 hetes határidőt adtam magamnak a költözésre. Majd teljes vállszélességgel álltak mögém, hordták a gyerekeimet az új helyről a régi suliba és oviba , mert átszakadt dobhártyával már tényleg lefeküdtem egész napra, vagy éppen elvitték a mosnivalómat, mert rosszul kötöttük be a mosógépet az új helyen, ami az első mosásnál kiderült. Sajnos be kellett látnom, hogy sok ügyfélnek okoztam így késést és csúszást, 2 hétig netem sem volt, december 23-án kötötték be az új helyre a netet, a telefonom sim kártya cserét követően nem lett elérhető. Gyakorlatilag az égiek kivontak kb teljesen az elérhetőség forgalmából, mert ha megmarad, a karácsonyi, évvégi hajrában 200%-al pörgök, és lehet teljesen kiütöm magam. (ok, ennél jobban? Horror filmet forgattak a cuccokból amik az orromon keresztül és a torkomból felszakadt… 😀 ) Telefonon még mindig nem vagyok elérhető… 😀

Megtanultam értékelni a csendet, az én időt, és hogy elfogadjam mások segítségét.

Így a tavaly bevezetett online időpontfoglaló rendszeremet már 2 hónapra előre úgy alakítom, hogy feltétlenül legyen benne hely pihenésnek is részemre. Van 3 csodálatos gyerekem, akiket fel kell nevelnem, nem dőlhetek ki. Nem egyedül kell megváltani a világot, hanem delegálni amit csak lehet és megtalálni a megfelelő társakat a munkához és magánélethez egyaránt. Sok tervem és sok változás lesz idén, melyről amikor eljön az ideje tájékoztatlak benneteket.

2019 szilveszteri sminkem

 

 

BIOsminkben gazdag lélekemelő új évet kívánok nektek bőséggel, és szeretettel megáldva!

Fürjes Orsolya
holisztikus biosminkes

 

 

Végezetül álljon itt a szilveszteri sminkem videója részetekre:

.